CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Roep om mondkapjes bij Zwolse zorginstellingen steeds groter

Zwolle – Er is grote behoefte aan beschermingsmiddelen voor het verzorgen van (mogelijke) coronapatiënten. Er is schaarste aan deze producten en op sommige plekken is de situatie nijpend. Ook in Zwolle wordt de roep om mondkapjes en andere beschermingsmiddelen steeds groter.

Zo is de Ambulancedienst IJsselland op zoek naar beschermingsmiddelen. “Op dit moment hebben we nog genoeg, maar dat kan snel veranderen.” Ook bij zorginstelling het Zonnehuis is Stadshagen lijkt de nood hoog. “Er zijn besmettingen in meerdere huizen in de regio. Helaas weten we dat de komende dagen dit aantal gaat toenemen.” zegt woordvoerder Frank Kodden namens de verzorgings- en verpleeghuizen uit regio Zwolle. Alexandra van Schubert doet een beroep op iedereen op Twitter om de mensen van het Zonnehuis te helpen: “Wie kan het Zonnehuis Zwolle helpen aan mondkapjes? Op de afdeling (8 kamers) van mijn vader die daar revalideert, zijn twee bewoners besmet met Corona. De verplegers MOETEN zich kunnen beschermen. Deze toppers blijven zorgen ondanks de gevaren. Wie helpt hen?”

Ook Aad Schouten van het Gezondheidshuis in Stadshagen doet een oproep: : Mocht u nog verf-/mondmaskers of veiligheidsbrillen (bij voorkeur in originele verpakking) thuis hebben liggen, brengt u deze dan alstublieft naar het Gezondheidshuis. U kunt de materialen afgeven bij het loket van de apotheek. Dit loket vindt u aan de parkzijde van de apotheek. Wij zullen zorgdragen voor een evenredige verdeling over onze praktijkmedewerkers en andere praktijken/hulpverleners waar de noden hoog zijn!”.

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close