Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Rodetorenbrug maandag open voor fietsers

2013-zwolle-logo

De Rodentorenbrug is vanaf maandag 23 juni aanstaande open voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden aan de brug zijn afgerond. De vervormingen van de brug zijn met ongeveer de helft gereduceerd: ze blijven zichtbaar bij hoge temperaturen, maar zijn bij lage temperaturen vrijwel verdwenen.

De werkzaamheden aan de route Burgemeester Roelenweg / Pannenkoekendijk zijn komende maandag afgerond en wordt gelijktijdig met de Rodetorenbrug opengesteld voor het verkeer. Daarmee is de doorgaande fietsroute vanuit Stadshagen en Holtenbroek naar de binnenstad een feit. Deze wordt op 3 juli aanstaande door wethouder Filip van As en gedeputeerde Gerrit Jan Kok geopend.

De Rodetorenbrug werd begin 2013 opgeleverd, vrij snel na de oplevering werden echter vervormingen geconstateerd waarna de brug werd gesloten voor het verkeer.
Na onderzoek bleek dat de aanhechting van de brug (landhoofd aan de stadzijde) is te strak geplaatst waardoor de constructie te star is geworden. Hierdoor konden de krachten die ontstaan bij temperatuurverschillen niet wegvloeien, maar manifesteren zich in de brug met vervormingen als resultaat. Door een voeg aan te brengen aan de zijde van de Pannekoekendijk is dit opgelost.

Gerelateerde artikelen

Back to top button