Nieuws uit ZwolleSport

Berkum naar trotse koploper Urk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Urk en weet dat het daar lastig wordt om punten mee
naar huis te nemen. De polderploeg is in eigen huis altijd een formidabele tegenstander en is bovendien sinds enkele weken de trotse lijstaanvoerder van de Hoofdklasse B.

“Urk geeft altijd vol gas en gaat als een storm over het veld, en dat een hele wedstrijd
lang,” weet Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “We moeten dus vanaf minuut
één bij de les zijn, maar onze winst tegen SVZW van vorige week kwam precies op
het juiste moment. Dan merk je toch dat bij ons het vertrouwen terug is en als we die
lijn doortrekken kunnen we van elke tegenstander winnen.”

Wisselingen

Urk eindigde vorig seizoen op een verdienstelijke zesde plaats en hield daarna het
aantal wisselingen in de selectie traditiegetrouw zeer beperkt. William de Boer
keerde, na een uitstapje naar Staphorst, op het ‘oude nest’ terug en doelman Richard
Strijker kwam over van Drachtster Boys, als vervanger van de na zo’n 15 jaar (!)
gestopte ‘rots in de branding’ Cornelis Koffeman.

De ploeg van trainer Richard Karrenbelt begon vervolgens uitstekend aan de nieuwe
competitie, want Urk won vijf van de zes tot nu toe gespeelde wedstrijden. Enkel in
het tweede duel gingen de Urkers, op eigen terrein nog wel, met 0-2 onderuit tegen
AZSV maar daarna herpakte de ploeg zich helemaal. Afgelopen zaterdag was het
sterke DUNO, een directe concurrent in de top van de Hoofdklasse B, aan de beurt.
In Doorwerth kwam de thuisploeg goed uit de startblokken maar moest al snel door
een rode kaart met 10 man verder. Tien minuten na rust moest Riekelt-Jan Brands
van Urk na zijn tweede gele kaart ook van het veld, waarna beide gedecimeerde
ploegen kansen lieten liggen om het duel naar zich toe te trekken. Toen iedereen al
uitging van een doelpuntloze remise zorgde invaller Jelle de Boer drie minuten vóór
tijd met een fraaie kopbal voor 0-1, waarmee Urk de winst alsnog binnen haalde.

Thuisoverwinning

Berkum herstelde zich vorige week, na enkele weken met mindere resultaten, goed
door SVZW met 3-0 te verslaan en dat betekende de eerste thuisoverwinning in dit
seizoen voor de Zwollenaren. In de eerste helft was Berkum al de betere ploeg, maar
kwam de formatie van trainer Raymond Schuurman nog niet tot scoren. Na rust werd
het krachtsverschil veel te groot en mochten de onmachtige bezoekers blij zijn dat
het bleef bij doelpunten van Chris en Marc van der Meulen en Yannick Kaluzi.

Berkum staat nu 10e in de Hoofdklasse B en kan door winst tegen Urk aansluiting
krijgen bij de subtop. Urk zal de koppositie echter fanatiek verdedigen en begint
langzamerhand zelfs al uitzicht te krijgen op de eerste periodetitel. De Zwollenaren
zijn dus gewaarschuwd, ook omdat ze vorig jaar ‘op’ Urk 90 minuten lang uitzicht
hadden op een punt maar in blessuretijd alsnog met 1-0 in het stof beten….