Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Speciaal Zwols bordspel voor het goede doel

Zwolle – Zwollenaren hebben nu hun eigen Ganzenbord. Vandaag werd het ‘t Swolsch Hanzebord feestelijk gepresenteerd aan burgemeester Peter Snijders in het stadhuis. Het idee komt uit de koker van Zwollenaar Wim Sloots, de vormgeving werd gedaan door de nachtburgemeester Jeroen van Doornik.

‘t Swolsch Hanzebordspel is een speelse variatie op ganzenbord, maar dan in een volledig nieuwe jas. Je kan het spel spelen met twee tot zes personen. Diegene die als eerste zijn of haar Swolsch ‘Handje’ in een race door de binnenstad loodst, heeft gewonnen. Wim Sloots is er behoorlijk druk mee geweest: ”Ik heb van de 1000 spellen er 800 verkocht. Ik hoop in december een cheque van 20.000 euro te kunnen verdelen over de drie goede doelen.” Het geld gaat naar IntermeZZo, Hospice Zwolle en Ronald McDonald. Naast het spel bevat de doos ook nog het stripboek Bertus Boegspriet.

Lianne Booijink, manager van Ronald McDonald Huis Zwolle is heel blij: ”Het is een fantastisch initiatief. Ganzenbord is natuurlijk al leuk, maar een Zwolse versie is al helemaal geweldig.”

© RTV Focus Zwolle
© RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button