Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rioolwaterzuiveringen blijven bij de tijd door vaste samenwerking tot 2030

Zwolle – Waterschap WDO-Delta heeft een raamovereenkomst gesloten met vijf partijen die voor een langere periode werkzaamheden uitvoeren aan de 16 rioolwaterzuiveringsinstallaties van het waterschap. Het is voor het eerst dat zij een overeenkomst sluiten voor een dergelijke lange periode: tot 2030.

Marion Wichard, lid Dagelijks Bestuur en portefeuillehouder Waterketen: “We zijn erg blij met de overeenkomst. Door deze langdurige samenwerking kunnen we beter werken aan onze complexe doelen binnen de rioolwaterzuiveringen. Het kost veel tijd en onderzoek om deze doelen te halen, vaak meer tijd dan de reguliere overeenkomsten lopen. Door voor deze vorm te kiezen, kunnen we beter samenwerken, samen leren en innoveren en hebben we meer ruimte om te werken aan bijvoorbeeld onze doelen op het gebied van duurzaam en circulair werken. Rioolwaterzuiveringen zijn daarin een belangrijk onderdeel.”

Efficiënter werken tot 15 procent

Het is voor het waterschap een goede kans om op een gedegen manier te werken aan de complexe doelen binnen de waterketen. Doordat er voor een langere periode samen wordt gewerkt, is er meer ruimte voor het onderzoeken van nieuwe ontwikkelingen en innovaties binnen de technische wereld van de rioolwaterzuiveringen. Bijvoorbeeld door gezamenlijk met de samenwerkingspartners beter te bepalen wat voor duurzame materialen en/of machines worden ingezet tijdens bouwwerkzaamheden. Het streven is om in 2025 15 procent efficiënter te werken ten opzichte van 2019.

Drie percelen verdeeld in zes opdrachten

De aanbesteding bestond uit het uitvoeren van diverse projecten op rioolwaterzuiveringen, onderverdeeld in drie onderwerpen. Hierbij gaat het om civieltechnische werkzaamheden, zoals het uitvoeren van graafwerkzaamheden en het realiseren van (betonnen) constructies. Deze zijn gegund aan Pannekoek GWW B.V. en Van Hattum en Blankevoort B.V. Daarnaast om werktuigbouwkundige werkzaamheden, zoals het plaatsen en installeren van verschillende machines. De bedrijven Pannekoek GWW B.V. en Rood Wit Blauw Water B.V. zijn deze opdrachten gegund. Het derde perceel bevat elektrotechnische werkzaamheden, zoals het aansluiten en leggen van kabels voor de installaties op de rioolwaterzuiveringen. Deze zijn gegund aan Elektrotechnisch bureau Moekotte B.V. Twekkeler en Croonwolters&dros B.V..

Meer informatie

Lees hier meer over

het zuiveren van afvalwater

Gerelateerde artikelen

Back to top button