Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rik Elings krijgt Erepenning van Zwolle

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders reikte woensdagmiddag de Erepenning van de gemeente Zwolle uit aan musicus Rik Elings. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst in de Schepenzaal van het stadhuis naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Cultuurschip Thor in 2021.

Verdiensten voor de samenleving

Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle kent Rik Elings de erepenning toe als blijk van waardering voor zijn jarenlange grote muzikale en culturele verdiensten voor de stad. Bevlogen, veelzijdig en vakkundig is hij voor velen een voorbeeld en een bron van inspiratie. Met ‘liefde op de eerste klank’ brengt hij jong talent verder en tilt hij de stad naar een hoger cultureel plan.

Erepenning en ereburgerschap

Met Rik Elings telt het gezelschap erepenninghouders nu bijna 40 personen en/of organisaties. Zwolle heeft twee ereburgers, Henk Jan Meijer en Wim Waanders. In de loop der jaren zijn meerdere houders van de erepenning en ook enkele ereburgers overleden. Op zwolle.nl is het volledige overzicht terug te vinden, evenals informatie over het onderscheid tussen de erepenning en het ereburgerschap.

Gerelateerde artikelen

Back to top button