Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Rijkswaterstaat vervangt camera’s op A28 bij Zwolle

Zwolle – Rijkswaterstaat gaat alle 69 plusstrook- en incident management-camera’s op de A28 bij Zwolle vernieuwen. Dit vindt plaats op het traject vanaf de IJssel tot de afslag N340 (naar Ommen) in de periode van 2 november tot en met 4 december 2020. Gedurende de werkzaamheden worden de huidige analoge camera’s vervangen door digitale camera’s.

Tijdens deze periode zal de plusstrook op de snelweg A28 continu opengesteld worden. Overdag zijn alle rijstroken voor het verkeer beschikbaar. Daarbij is de maximumsnelheid 80 km per uur. Gaat u met de auto op pad? Houdt dan rekening met extra reistijd, vertrek eerder en volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.

Nachtwerkzaamheden

De vervanging van de camera’s vindt van maandag tot en met vrijdag plaats vanaf 22.00 tot 05.00 uur. 2 rijstroken op de A28 zijn gedurende de werkzaamheden geblokkeerd voor het verkeer. Als gevolg hiervan kan de extra reistijd oplopen tot 5 – 10 minuten. Het verkeer wordt door middel van de verkeerssignalering boven de weg en tekstkarren gewaarschuwd en geïnformeerd over de werkzaamheden.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

De Corona-maatregelen hebben impact, ook op het werk van Rijkswaterstaat. Het is de verantwoordelijkheid van Rijkswaterstaat de kritieke infrastructuur (wegen, vaarwegen en het watersysteem) draaiende te houden. Om die reden gaan bovenstaande onderhoudswerkzaamheden vooralsnog door als gepland.

Meer informatie?

Voor meer informatie bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button