EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rhoda van Eeden gaat Broerenkwartier nieuw elan geven

Inspirator Van Eeden aan de slag in Broerenkwartier Zwolle

Rhoda van Eeden
Rhoda van Eeden – nieuwe inspirator voor Broerenkwartier

Ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners hebben voor het Broerenkwartier in Zwolle een inspirator aangetrokken die per direct aan de slag gaat om het winkelgebied weer op de kaart te zetten. Rhoda van Eeden, die de afgelopen periode aansprekende resultaten boekte in Giethoorn, gaat met veel enthousiasme de klus aan in de Overijsselse hoofdstad.
De komst van Van Eeden maakt onderdeel uit van de gezamenlijke inzet in Zwolle om het Broerenkwartier een levendig en commercieel interessant onderdeel van het stadshart te laten zijn. Van Eeden gaat in haar rol als inspirator samen met de ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners zorgen dat het Broerenkwartier weer gaat bruisen. De afgelopen periode is al veel reuring ontstaan over de mogelijkheden voor dit onderdeel van de Zwolse binnenstad.

Kansen

De expertise, inzet en ideeën van Van Eeden sluiten aan bij het profiel van de inspirator die volgens ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners een belangrijke rol kan spelen om bestaande initiatieven en kansen voor het Broerenkwartier met elkaar te verbinden en verder te brengen. Een werkgroep van belanghebbenden heeft deze week de in Zwolle woonachtige aanjager gevraagd de komende periode samen met hen de schouders onder de revitalisering van het gebied te zetten. Van Eeden onderscheidde zich in de procedure om een inspirator voor het Broerenkwartier te vinden: aan de procedure namen 18 belangstellenden deel, waarvan uiteindelijk drie zich gepresenteerd hebben aan de werkgroep.

‘Boost’

Van Eeden: ‘Ik zie veel mogelijkheden om het Broerenkwartier binnen het Zwolse stadshart een boost te geven. De afgelopen periode is al duidelijk geworden dat hier genoeg kansen liggen, en dat iedereen zo snel mogelijk positieve stappen wil zetten. De energie en ideeën die er al zijn en nog komen ga ik samen met de betrokkenen en iedereen die een rol kan spelen omzetten in concrete acties. Inzet is om zo snel mogelijk aan te pakken. Als we nu doorpakken kan dit deel van de stad volgend jaar weer een trekker van formaat zijn en ligt er een structuur die het merk Broerenkwartier voedt en versterkt.”

Innovatie

Om (innovatieve) ideeën voor gebied de ruimte te geven heeft de gemeente het Broerenkwartier aangemeld voor de pilot ‘Verlichte regelgeving winkelgebieden’ van Platform31. Daardoor kan geëxperimenteerd kan worden met regelgeving, bijvoorbeeld om nieuwe winkelconcepten uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button