SportVoetbal

Restant Berkum-Be Quick ’28 op 16 april

Zwolle – De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten dat het restant van de onlangs na circa 65 minuten gestaakte wedstrijd Berkum-Be Quick ’28 op zaterdag 16 april zal worden gespeeld op het terrein van Be Quick.

Berkum is door de KNVB vrijgesproken van de tenlastelegging dat er door het publiek discriminerende taal ten opzichte van de arbitrage zou zijn gebruikt. Wel acht de tuchtcommissie het bewezen dat er beledigende opmerkingen tegen de assistent-scheidsrechter zijn gemaakt en daarvoor krijgt de vereniging een boete van €200. De KNVB tekent daarbij aan dat Berkum aantoonbare inspanningen heeft verricht om de orde te herstellen, waardoor de straf tot een boete beperkt is gebleven.

VV Berkum accepteert deze maatregelen en zal geen beroep tegen de uitspraak instellen. Wel is er binnen de vereniging nog een intern onderzoek gaande naar de gang van zaken rond dit betreurenswaardige incident en wie daarvoor verantwoordelijk was of waren.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button