Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Renovatie Louis Armstrongflat (Palestrinalaan) feestelijk van start

Zwolle – Samen met Mateboer Bouw BV renoveert SWZ de flats Louis Armstrong en Elvis Presley aan de Palestrinalaan in Holtenbroek. De renovatie van de Louis Armstrong in Holtenbroek is al een tijdje aan de gang, maar binnenkort starten het bouwbedrijf en woningcorporatie in de woningen. Woensdagmiddag vierden de bedrijven (coronaproof) dit startmoment.

“Mensen die hier wonen krijgen straks een mooie, maar vooral duurzame woning.” Met die woorden opende Wiepke van Erp Taalman Kip (directeur-bestuurder bij SWZ) samen met Roland de Wit (algemeen directeur bij Mateboer) de middag.

Kinderen (basisschool leeftijd) uit de flat fleurden de bouwplaats op. Zij maakten een kunstwerk dat werd opgehangen aan de bouwhekken. Dit gebeurde onder het genot van muziek, een springkussen en wat lekkers. Ouders konden vanaf hun eigen balkon meekijken.

De renovatie

De renovatie van de Louis Armstrongflat en daarna de Elvis Presley flat betekent dat 280 woningen bouwtechnisch grondig worden aangepakt. Er wordt ook ingezet op verbetering van de leefbaarheid.

Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd die zorgen voor een veiligere woonbeleving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond. Op de 1e verdieping komen in beide flats 11 nieuwe woningen. Ook wordt er in het nieuwe ontwerp veel glas toegepast.

Meer informatie over het project is te lezen op de projectpagina van SWZ.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren