Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Remco Been: ‘Zo’n paard als Holland heeft elke ruiter nodig’

Foto's: Sjoerd-Jan van Breemen

Zwolle – Springruiter Remco Been kijkt uit naar de Grote Prijs van Jumping Zwolle op zondagmiddag. Zijn viervoeter Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker) is in topvorm en won op de sfeervolle vrijdagavond, waarbij al veel publiek was, de 1.50m springrubriek met barrage, gesponsord door Holland’s oude eigenaar VDL Stud. Direct aansluitend was de Sale of the Rising Stars, waarbij het duurste veilingpaard 160.000 euro opleverde en de omzet van de tien paarden op maar liefst 668.000 euro uitkwam.

“Dit is fantastisch. Op de eerste editie van Jumping Zwolle een driesterrenrubriek winnen. Holland is topfit”, vertelt Remco Been net na de prijsuitreiking. Zijn toppaard lag er tien maanden uit vanwege een blessure, maar springt sinds mei weer de ene foutloze omloop na de andere. “Op negen van de tien concoursen winnen we wel wat. Zo’n paard heeft elke ruiter nodig. Op dit niveau is hij echt top”, lacht de ruiter die Holland van den Bisschop groot gemaakt heeft.

“Holland doet het zeer goed op 1.45 en 1.50m niveau en daar zet ik hem ook het liefste voor in. We waren vijfde op het NK in het eindklassement. Dat deed hij ook fantastisch, maar het is geen paard om steeds een vijfsterren Grote Prijs binnen te rijden. Hij heeft zoveel inzet en doet zo z’n best. Dan moet je als ruiter er wel zorgen dat hij er schik in blijft houden en lekker fit blijft.”

Remco Been won 6.175 euro. Jörne Sprehe uit Duitsland pakte de tweede prijs van 4.940 euro mee met Luna en werd gevolgd door Jeroen Dubbeldam’s pupil Wilton Porter op Caletto Cabano. Annelies Vorsselmans en Kim Emmen sloten de topvijf.

De 17-jarige Harry Allen uit Ierland ligt ook op schema voor de Zwolse Grote Prijs, maar dan wel die van volgend jaar. Hij is nog te jong om mee te mogen doen aan de CSI3* Grand Prix op zondagmiddag. Vrijdagmiddag won hij de CSI3* Hendriks Hoveniers Prijs op 1.45m niveau met Dis Moi Tout De Clairbois (v. Ugano Sitte).

“Nog één jaar en dan ben ik achttien en mag ik de Grote Prijs hier rijden. Mits ik natuurlijk een uitnodiging krijg, want ik mocht nu starten omdat mijn broer Bertram ook kwam rijden”, vertelt Harry Allen, net als zijn oudere broer een geweldig talentvolle springruiter uit Ierland en gevestigd is in Duitsland.

“Ik rijd vooral tweesterren concoursen en eens in de maand landelijk. Zo’n dikke proef als deze had ik nog niet gewonnen. Ik had er begin dit jaar al een junioren Grote Prijs mee gewonnen en vorige week waren we tweede in een rankingproef in Moorsele. Hoe meer hij springt, hoe beter hij wordt. Ik ben echt blij met de overwinning en dat op zo’n super concours.”

Peter Olthof, die zeer constant presteert op Jumping Zwolle, meldde zich als nummer twee met Dokyra Fortuna (v. Canturano). Jos Verlooy uit België won de Ashford Farm Prijs voor zes- en zevenjarige springpaarden met Maserati M. In de 1.25m Zone College Prijs was Job Oldenziel de winnaar met Good Luck. De Stal Egbert Schep Prijs op 1.35m niveau ging naar Manon van der Sluis met Double Dutch.

Jumping Zwolle gaat zaterdag verder met vier internationale springrubrieken, opgevolgd door de Stal De Sjiem Prijs waar nationale en internationale springruiters strijd leveren op 1.40m niveau en geld inzamelen voor Manege ’t Hoefijzer in Zwolle. www.jumpingzwolle.nl

Back to top button