KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Release The Reggae Nation: The Global Legacy of Bob Marley & the Wailers

Radioshow én minidocumentaire bij RTV Focus

Zwolle – Op 23 september 1980 traden Bob Marley and the Wailers voor de laatste keer live op om hun boodschap en hun aanstekelijke muziek te verspreiden. Minder dan een jaar later stierf reggaelegende Marley, op slechts 36-jarige leeftijd. Op 23 september 2021, exact 41 jaar later, verschijnt een nieuw, uniek boek getiteld The Reggae Nation: The Global Legacy of Bob Marley & the Wailers.

Radio Focus Zwolle had de eer de wereldwijde boeklancering als gastheer mogelijk te mogen maken. Auteur Martijn huisman is op 24 september te gast in het Radio Focus radioprogramma Reggae Connection. Daar vindt de officiële boekpresentatie plaats, waarbij de auteur het eerste exemplaar aan programmamaker Niek Hofman zal overhandigen. Het kleurrijke boek is ontworpen en geïllustreerd door Maria Papaefstathiou, mede-oprichter van de International Reggae Poster Contest. Het 432 pagina’s tellende hardcover boek bevat bijna 300 unieke foto’s

10 jaar onderzoek

Auteur Martijn Huisman spreekt van een uit de hand gelopen project. “Toen ik eenmaal in Tokyo 10 jaar geleden de invloed van Marley en de Wailers ontdekte, rezen er meer en meer vragen over hoe het toch kwam dat hun muziek daar, in zo’n verre uithoek van de wereld en zoveel jaar later, nog zo van betekenis kon zijn.”

Wereldwijde blik op reggae en Marley

Het kleurrijk vormgegeven boek is het resultaat van tien jaar onderzoek en viert de blijvende impact van Marleys muziek en boodschap in de wereld. Het leest als een geschiedenis van reggae en een reggae-reisverslag in één. Een bundeling van verbluffende verhalen van over de hele wereld – van de bodem van de Grand Canyon tot de bevroren hoogten van de Himalaya in Nepal, en talloze plaatsen daartussen op alle continenten.

Goed doel

De opbrengst van de boekverkoop gaat naar het goede doel, namelijk HELP Jamaica! HELP Jamaica ondersteunt sinds 2008 educatieve projecten op Jamaica om kinderen, jongeren en volwassenen uit economisch en sociaal achtergestelde gebieden de kans te geven om te leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Reggae Connection trotse gastheer

Radio DJ Niek Hofman – alias DJ Maroon Wax – geeft aan buitengewoon trots te zijn. “Dat Marleys muziek tot op de dag van vandaag nog doorklinkt op werkelijk alle uithoeken van de aardbol, is al een wonder te noemen. Hoe gaaf is het dan, dat ik het eerste exemplaar overhandigd ga krijgen, in mijn programma, als eerste ter wereld! Reggae Connection staat voor verbinding in breedste zin. Nou, dan is dat in dit geval meer dan goed gelukt!”

Radioshow én minidocumentaire bij RTV Focus

Het eerste uur van de extra lange radio-uitzending van Reggae Connection van 21:00 tot 23:00 uur bestaat uit een interview met de auteur, vol muziekfragmenten van over de hele wereld. Van dit gesprek verschijnt vrijdag 24 september ook een minidocumentaire die te zien zal zijn op alle sociale platformen van Radio Focus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button