Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Regisseur documentaire André Hazes in het Fraterhuis

John Appel gastdocent Fraterhuis Academie

Zaterdag 21 maart verwelkomt de Fraterhuis Academie documentairemaker John Appel. Als documentairemaker is hij bij het grote publiek bekend door zijn documentaire ‘Zij gelooft in mij’ over André Hazes. In zijn college vertelt hij wat een documentaire zo bijzonder maakt en wat de lol is van het documentaire maken.

Documentaire

In het college van John Appel staat de documentaire centraal. Aan de hand van fragmenten vertelt hij wat de schoonheid is van het filmen van het echte leven en hoe de camera in staat is het ‘drama van het alledaagse’ in beelden te vangen: de lol van het documentaire maken.

John Appel is ruim 25 jaar documentairemaker en onder andere bekend van de documentaire ‘Zij gelooft in mij’ en ‘The Player’, waar hij in 2009 de IDFA Award voor Nederlandse documentaire voor won. Daarnaast geeft hij mondiaal masterclasses over zijn vak.

Fraterhuis Academie

  • De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.
  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

 

Informatie

  • Zaterdag 21 maart van 11.00-14.00 uur.
  • Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden/studenten (15 euro regulier).

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button