Nieuws uit ZwolleSportZorg & Welzijn

Regionaal onderzoek Aangepast Sporten

Zwolle – Iedereen moet overal aan mee kunnen doen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor mensen met een beperking zitten er soms nogal wat haken en ogen aan. Iedereen Actief start in de regio IJsselland (gemeenten Kampen, Raalte, Staphorst, en Zwolle), een onderzoek naar de sport en beweegwensen en knelpunten van mensen met een beperking. De vragenlijst is bedoeld voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Het kan hierbij gaan om een lichamelijke, verstandelijke, visuele of auditieve beperking, een chronische aandoening, stoornis in het autistisch spectrum en/of ADHD.

Wensen en behoefte vervullen

Nadat de deelnemers het onderzoek hebben ingevuld verzameld Iedereen Actief alle knelpunten, wensen en behoefte van deze belangrijke doelgroep. “De doelgroep is leidend in het werk wat wij doen. Bij het toetsen van de wensen en behoefte gaan wij ook écht aan de slag om de deze te vervullen.” Vertelt Loes Boetes, coördinator aangepast sporten IJsselland.

Deelname onderzoek

Iedereen Actief! roept mensen met een beperking en/of chronische aandoening op om deel te nemen aan het onderzoek. Ook personen die al actief zijn in sport en/of bewegen mogen meedoen aan dit onderzoek. De deelnemers kunnen de vragenlijst vinden op de website van Sportservice Zwolle.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button