Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Regiofinale FIRST LEGO League op Deltion College

Zwolle – Op donderdag 23 november en vrijdag 24 november vindt de tiende regiofinale van de FIRST LEGO League plaats op het Deltion College in Zwolle. 1100 basis- en vo-leerlingen maken deze dagen kennis met techniek aan de hand van opdrachten met lego. Het evenement wordt voor en door leerlingen georganiseerd. 10de regiofinale FIRST LEGO League

Het enthousiasme is groot. Dit jaar hebben 47 wedstrijdteams zich aangemeld. Vanaf september 2017 zijn deelnemende teams met de voorbereidingen gestart. Tijdens de wedstrijddagen bij Deltion worden de teams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, het uitvoeren van missies met een zelf geprogrammeerde robot, robottechnieken en teamwork.

Thema ‘hydro-dynamics’

Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar zoeken de leerlingen verbeteringen in de manier waarop water vinden, transporteren, gebruiken of afvoeren. Het Waterschap Drents Overijssels Delta ondersteunt dit jaar het evenement. Zij dragen onder andere bij door deel te nemen in de jury en een doe-activiteit voor bezoekers te verzorgen. Ook Windesheim, Stichting Vrienden van Techniek, Bwefar en Arexx zijn op het evenemententerrein vertegenwoordigd.

Onderwijsproject Voor Deltion vormt de FIRST LEGO League al een aantal jaar een groot onderwijsproject. Dit jaar verzorgen studenten van de mbo-opleiding Medewerker Mode/Maat, Sport & Bewegen en Mediavormgeving de opening. De studenten mode hebben kleding ontworpen en gemaakt passend bij het centrale thema hydro-dynamics. Studenten sport verzorgen een warming-up en de studenten mediavormgeving hebben een korte openingsfilm in elkaar gezet. Rondom de wedstrijd worden doe-activiteiten aangeboden voor deelnemers en supporters. Studenten van de mbo-opleidingen Elektrotechniek, Optiek, Metaal, Monteur Vliegtuigonderhoud, Schilder en Facilitair Leidinggevende dragen hier aan bij.

Vrijwilligers

Het project kan niet draaien zonder vrijwilligers. “We zijn enorm trots op de techniekambassadeurs die dit jaar voor de tiende keer meedraaien,” aldus Ellen Geerts, projectleider FIRST LEGO League. Ook worden steeds meer gepensioneerde medewerkers van Deltion enthousiast om een bijdrage te leveren aan dit evenement.

Prijsuitreiking

De prijzen worden om 14.45 uur uitgereikt op donderdag door Wethouder Jan Brink van Gemeente Zwolle en op vrijdag door Wethouder Ed Anker, Gemeente Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button