Nieuws uit ZwolleSportVolleybal

Regio Zwolle Volleybal heeft technische staf rond

Zwolle – Regio Zwolle Volleybal heeft de technische staf voor het komende seizoen helemaal rond. Pascal Veneman en Matthieu van den Broeke blijven aan, terwijl Eline Kieftenbeld – afgelopen seizoen nog speelster – aansluit als assistent van hoofdcoach Wilfried Groothuis. “Meekijken met Wilfried is een mooie eerste stap in het trainersvak. Ik ben er heel blij mee”, vertelt Kieftenbeld.

De spelverdeelster besloot te stoppen met haar actieve loopbaan, maar had direct de ambitie om als trainster verder te gaan. Wat dat betreft zet Kieftenbeld in Zwolle haar eerste stappen. “Ik was al eerder van plan om me op het trainersvak te richten. Het is een mooie stap en ik voel me ook nog betrokken bij het team. Positief vind ik bovendien dat talentontwikkeling en topsport goed samen gaan bij Regio Zwolle”, zegt Kieftenbeld, die naast Pascal Veneman gaat werken. Hij was al assistent-trainer van Redbad Strikwerda en heeft besloten om nog een jaar door te gaan.

“Samen met de rest van de staf is het een mooie uitdaging om speelsters individueel en als team naar een hoger niveau te brengen”, vertelt Veneman. “Ik ben drie keer per week aanwezig, tijdens trainingen en wedstrijden. Door deze kans hoop ik weer stappen te maken in het trainersvak.” Matthieu van den Broeke blijft actief als videoscout/data-analist. “Ik ben binnen de staf verantwoordelijk voor alle activiteiten rond videoscouting. Zo zorg ik er voor dat de video’s van de tegenstanders klaar staan, waardoor het team zich optimaal kan voorbereiden op de komende wedstrijd. Ik heb heel veel zin om ook volgend seizoen weer een bijdrage te leveren.” Voor de fysiotherapeutische ondersteuning kan Regio Zwolle Volleybal ook komend jaar blijven rekenen op de inzet van FysioPlus.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren