EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Regio Zwolle Starter 2015: Dutch Fiets – Ondernemer 2015 : Zuidberg

DutchFiets uit Zwolle is starter van het jaar Regio Zwolle geworden. Ondernemer van het jaar is Jeroen Zuidberg van Zuidberg Frontline Systems uit Ens. Dit werd zojuist bekend gemaakt op het Regio Zwolle congres in theater De Spiegel in Zwolle. De verkiezing is een initiatief van MKB Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Zwolle.

Het winnende DutchFiets is een startup die onderzoek doet naar het gebruik van 100% recyclebaar kunststof in fietsframes. Na drie jaar hard werken is het concept bewezen, binnen zes dagen werd middels crowdfunding de benodigde financiering bijeengebracht. Er wordt hard gewerkt aan de productie van de eerste serie fietsen voor de ‘early adopters’.

Dutchfiets was niet de enige genomineerde uit Zwolle. Ook  360º photolab , Superbuddy en Courseweb maakten kans.

Ondernemer van het jaar voor de Regio Zwolle is geworden Jeroen Zuidberg van Zuidberg Frontline Systems.  Zuidberg is een familiebedrijf gevestigd in Ens dat inmiddels ruim 260 werknemers kent en haar producten in meer dan 42 landen verkoopt. De huidige directeur Jeroen Zuidberg heeft in 2004 niet allen het stokje overgenomen van zijn vader Henk, maar ook zijn passie en gedrevenheid.

Het bedrijf ontwikkelde in 1982 een ‘adapter’ die ervoor zorgde dat een tractor niet alleen aan de achterzijde een werktuig kan gebruiken, maar met behulp van de fronthef, ook aan de voorzijde. Dit idee vormde de basis voor het hedendaagse product van Zuidberg Frontline Systems dat inmiddels in meer dan 42 landen wordt verkocht.

In deze categorie ‘Ondernemer van het Jaar’ dongen ook  Axxor/Axxion Industries en EMM International als Zwolse bedrijven mee naar de prijs.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button