Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Regenboogvlag bij provinciehuis Zwolle tot einde voetbalwedstrijd in Hongarije

Zwolle – Zondagochtend is op het provinciehuis in Zwolle de regenboogvlag gehesen. De vlag blijft wapperen tot het einde van de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal in Hongarije. “We laten hiermee nadrukkelijk zien dat iedereen welkom is in Overijssel en zichzelf mag zijn, ongeacht afkomst, seksuele geaardheid of identiteit. Helaas is dit nog niet overal vanzelfsprekend”, aldus Commissaris van de Koning Andries Heidema.

Hongarije nam eerder deze maand een omstreden wet aan die het ‘promoten’ van homoseksualiteit en het veranderen van sekse verbiedt. De wet verbiedt specifiek om jongeren tot achttien jaar bloot te stellen aan “inhoud die homoseksualiteit, afwijking van de genderidentiteit en het veranderen van sekse” zou aanmoedigen. Zo wordt het bijvoorbeeld verboden films, tv-series en documentaires met lhbti-ers uit te zenden en op andere manieren aandacht te besteden aan de lhbti-gemeenschap. Ook wordt de voorlichting over lhbti op scholen ingeperkt en mag je in het openbaar geen steun betuigen aan de gemeenschap.

Eerder verzocht demissionair-premier Mark Rutte om een vertrekprocedure uit de Europese Unie in gang te zetten naar aanleiding van de nieuwe Hongaarse wet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button