Nieuws uit Zwolle

Regenboogmanifestatie op 4 september in Wezenlandenpark

Zwolle – Op zaterdag 4 september verandert Park de Wezenlanden in een LHBTIQ+ vriendelijke zone tijdens een kleurrijke Regenboogmanifestatie. In reactie op de vele zorgwekkende berichten in het nieuws, zoals de LHBTIQ+ vrije zones in Polen en de anti-homowet in Hongarije, vraagt de organisatie tijdens de manifestatie aandacht voor LHBTIQ+ rechten in binnen- en buitenland en hoe deze onder druk staan.

”Onze insteek is positief: wij staan voor een inclusieve maatschappij en een inclusief Europa. We laten de internationale LHBTIQ+ gemeenschap niet in de steek en tonen onze solidariteit door handtekeningen te verzamelen, brieven te schrijven en meer!”, aldus de organisatie. De manifestatie zal om 13.00 uur geopend worden door wethouder Dorrit de Jong met een bijdrage over diversiteit in Zwolle. Naast muziek, poëzie en andere bijdragen zijn er kramen van de verschillende organisaties waar je direct in actie kan komen en mee kan doen aan leuke activiteiten. Campagneteam Zwolle for Amnesty, COC Zwolle, Club-T, Stichting Safe Houses Melina Lamée, Amnesty Zwolle, Let’s Talk About Yes en Wijdekerk nodigen iedereen van harte uit om langs te komen, ben jij er ook bij?

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button