Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum schiet tekort tegen Urk

Zwolle – Berkum is in het nieuwe seizoen van de Hoofdklasse B tegen de eerste nederlaag aangelopen door in eigen huis met 0-1 van Urk te verliezen. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht, maar na rust was Urk het betere team en kwamen de Zwollenaren er nog maar zelden door.

“In de eerste helft was er niet veel aan de hand, maar daarna was bij ons de organisatie niet goed voor elkaar. Als je zag hoe wij toen verdedigend stonden, dat kan écht niet,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach Richard Karrenbelt van Urk zag dat zijn ploeg vooral na rust weinig problemen kende. “Wij konden heel rustig in de wedstrijd groeien. In de tweede helft hadden we alles onder controle.”

Onschadelijk

In het eerste bedrijf waren beide ploegen goed tegen elkaar opgewassen, maar enorme kansen bleven achterwege. Berkum-keeper Huib Veurink maakte na een kwartier een afstandsschot van Johannes Schrijver fraai onschadelijk en Urk kwam goed weg toen een kansrijk ogende kopbal van Jonathan van Marle maar net over ging, maar verder was het in die fase aan beide zijden te vaak nét niet.

Direct na rust leek Berkum uit een corner te kunnen scoren maar in de chaos bleek niemand in staat om de trekker over te halen. Uit de tegenstoot ging Lucas Schraal op het Zwolse doel af, maar Dennis Horstman greep effectief in. Urk voerde de druk verder op en dat leidde tot een aantal kansen, maar Berkum-doelman Veurink hield goed stand. De Zwolse sluitpost was in de 66e minuut echter kansloos toen een haal van Maarten Dijkhuizen door de Berkum-defensie niet goed werd verwerkt. Schrijver stond op de goede plek en met een fraaie knal zorgde hij voor 0-1.

tekst gaat verder onder de foto

Lange rush

Urk bleef daarna sterker spelen en de 0-2 leek dichterbij dan de gelijkmaker, maar Schrijver en Schraal schoten tekort. Pas in de laatste 10 minuten maakte Berkum aanspraak op een punt. Na een lange rush van verdediger Jordi Lemmens leek Van Marle met een hard schot te gaan scoren, maar de uitstekend spelende Urk-keeper Richard Strijker redde knap. In de 90e minuut was Van Marle, na een fraaie pass van invaller Kelvin Groothand, opnieuw dicht bij de gelijkmaker maar de Berkum-spits miste vlak voor het Urker doel. Ook in de ruim bemeten blessuretijd slaagde de thuisclub er niet meer in de hechte Urker defensie te ontmantelen en zo gingen de bezoekers er met de punten vandoor. Na twee overwinningen is de ploeg van Berkum-trainer Hoekstra dus weer met beide benen op de grond terug.