112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ree gered uit Zwarte Water en uitgezet bij Westerveldse Bos

Zwolle – Zaterdag kreeg de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle een melding van een buurtbewoonster van de Schansstraat dat zij een ree zag zwemmen in het zwarte water bij stadshagen. Volgens de meldster was het dier al behoorlijk verzwakt.

Brandweer te hulp

De centralist heeft een ambulance- chauffeur naar de Schansstraat gestuurd. Bij aankomst trof deze de ree aan in het water. Omdat de ambulance- chauffeur er niet bij kon komen is via de meldkamer van de Dierenambulance Zwolle de brandweer opgeroepen. Vervolgens heeft de brandweer een reddingsactie opgezet. Met een boot gingen 2 brandweerliederen het water op om de ree uit het water te halen.

Uitgezet bij Westerveldse bos

Eenmaal op de kant had de ree een klein wondje op zijn kop. De ree is in doeken gewikkeld en in de Dierenambulance gelegd. Er was nog wel een probleempje. Dierenambulances mogen geen reeën vervoeren. Daarom is er contact gezocht met de meldkamer van de Politie om te vragen of er een Buitengewoon Opsporingsambtenaar langs kon komen. Maar het wachten duurde lang waarop de brandweer het dier heeft meegnomen naar het Westerveldse bos. Daar kon het dier weer worden vrijgelaten.

Veel reeën en reebokken

Er zijn op het moment veel reeën en reebokken in Zwolle. Ze houden zich onder meer op achter het rangeerterrein van de NS aan de kant van Zwolle Zuid. Ook bij het Engelse Werk en Spoolde zijn veel reeën die wel eens richting de stad trekken en dan in het Zwarte Water terecht komen. Daarnaast houden zich meerdere reeën op op een weiland ten westen van het Westerveldse Bos.

Gerelateerde artikelen

Back to top button