Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Reddingsbrigade Zwolle viert 100-jarig jubileum in ‘De Vrolijkheid’

Zwolle – Een 100-jarig jubileum vieren. Dat doet een reddingsbrigade natuurlijk in een zwembad. Zaterdagavond werd zwembad de Vrolijkheid in Zwolle dan ook ‘overspoeld’ door leden en oud leden van de Zwolse Reddingsbrigade. Voor activiteiten in- en om het zwembad en een gezamenlijke buffetmaaltijd.

Op 24 augustus 1918 werd in de bovenzaal van “De Harmonie” (nu Stadscafé Blij) de Zwolse Reddingsbrigade opgericht, op dat moment de 5e reddingsbrigade in Nederland.

Nu, 100 jaar later, is de brigade gegroeid tot een professionele organisatie met twee eigen reddingsboten, rescueboards en ander materiaal voor de hulpverlening op en om het water. Vrijwilligers van de vereniging zetten zich hiervoor in, vaak vele jaren achtereen.

Ook worden in zwembad “De Vrolijkheid” door vrijwillige instructeurs lessen in zwemmend redden verzorgd. Al vele kinderen, maar ook volwassenen hebben de afgelopen jaren een internationaal erkend diploma in ontvangst mogen nemen.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button