112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Reddingsbrigade Zwolle viert 100-jarig bestaan

Zwolle – In 2018 bestaat Reddingsbrigade Zwolle 100 jaar. Dit werd donderdagavond feestelijk afgetrapt met de nieuwjaarsduik in Zwembad “De Vrolijkheid”.

Op deze avond werd de nieuwe voorzitter Stefan Bos en het nieuwe bestuur gepresenteerd. Ook kregen de instructeurs de nieuwe kledinglijn te zien. De avond zelf werd er uitbundig gezwommen. Leden van de brigade sprongen in het water van Zwembad de Vrolijkheid. De plek waar op de donderdagavond wekelijks les wordt gegeven in reddingszwemmen.

Foto: Lambert van Balen – Stefan Bos; nieuwe voorzitter van Reddingsbrigade Zwolle

De brigade heeft in totaal 110 leden, waarvan de helft zeer actief. De groep houdt in de zomermaanden de wacht bij de Wythmenerplas. Maar ook bij de jaarlijkse Sinterklaasintocht, het Bevrijdingsfestival en de CitySwim zijn de oranje boten en de mensen van de reddingsbrigade zichtbaar aanwezig. Onlangs kwam de brigade nog in het nieuws vanwege de actie Serious Rescue. Vele reddingsbrigades uit Nederland, waaronder de afdeling Zwolle,  vaarden drie dagen lang om geld op te halen voor het Serious Request goede doel het Rode Kruis.

‘Reddingsboot nood’

De afdeling in Zwolle heeft ook een reddingsboot in bruikleen van Reddingsbroigade Nederland. Tot voor kort werd de boot bij overstromingen ingezet op verzoek van de Veiligheidsregio IJsselland. Maar deze overheidsdienst maakt vanaf 1 januari 2018 hiervoor gebruik van de brandweerboot. De subsidie die de Reddingsbrigade hiervoor kreeg is komen te vervallen. Om de boot toch te kunnen behouden en te laten varen is de vereniging op zoek naar sponsoren.

Foto: Lambert van Balen –  Presentatie van nieuw tenue en jubileum vlag
Foto Lambert van Balen: Instructeur houdt toezicht tijdens activiteit

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button