Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Recyclehoek Dieze zoekt recyclevrijwilliger met vlotte babbel

Zwolle – In Dieze Oost vind je aan de Radewijnstraat de bewonerswerkplaats Dieze en de bijbehorende Recyclehoek. Op de donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 kun je als buurtbewoner bij de Recyclehoek terecht met oude en kapotte CD’s, piepschuim, kaarsresten, hard plastic en kleine elektrische apparaten.

De Recyclehoek is opgezet in een samenwerking tussen gemeente Zwolle, ROVA, Travers en Natuur en Milieu Overijssel met als doel recyclestromen onder de aandacht te brengen en hoogwaardig te verwerken. Daarmee is de Recyclehoek mooi aan de weggeefwinkel die ook in de bewonerswerkplaats te vinden is.

Om de Recyclehoek in goede banen te leiden is de bewonerswerkplaats op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger. Deze vrijwilliger neemt de spullen van buurtbewoners in ontvangst en helpt bij het correct scheiden van de materialen. We zoeken niemand die het ook leuk vindt om één of twee andere vrijwilligers hierin te coachen. Een (voorlichtend) praatje met de buren is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Kortom: ben je beschikbaar op de donderdagmiddag, heb je affiniteit met het onderwerp en ben je een sociaal dier, meld je dan aan. Het is een pré als je zelf ook uit de buurt komt. Heb je interesse? Neem dan contact op met Carolien van Maanen via c.vmaanen@travers.nl, 06 – 1012 2934.

Gerelateerde artikelen

Back to top button