Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Recordjaar met 310.000 bezoekers voor Fundatie

In 2015 werden de twee vestigingen van Museum de Fundatie in totaal 310.000 keer bezocht. 265.000 voor de Fundatie Zwolle, 45.000 voor Kasteel het Nijenhuis, Heino/Wijhe. 2015 was daarmee het beste jaar ooit. Een stijging van 18% ten opzichten van het vorige recordjaar 2014 (262.000).

Tentoonstellingen trekken veel publiek

Museum de Fundatie kende een dynamisch tentoonstellingsjaar met in Zwolle: Closer-Het megarealisme van Tjalf Sparnaay, In Search of Meaning-Mensbeelden in globaal perspectief. Cremer in verf en nog tot 3 januari Gevaar & Schoonheid – Turner en de traditie van het sublieme, Barbara Klemm, Ellen Auerbach en Nick & Simon-Open.

Acht nieuwe werken Jan Cremer

De collectie van de Fundatie werd uitgebreid met acht werken van Jan Cremer waaronder La Guerre Japonaise. Dit met steun dan de BankGiro Loterij en de Provincie Overijssel. Ook kon door onderzoek van het Rijksmuseum een anoniem vanitasstilleven uit 1627 uit de Fundatiecollectie worden toegeschreven aan Jan Lievens. Dit schilderij werd gepresenteerd bij het Popup museum van De Wereld Draait Door.

Tentoonstellingsprogramma

Museum de Fundatie verwacht ook in 2016 weer een mooi jaar: Een greep uit het komende ten-toonstellingsprogramma: Dutch Identity – Nederlandse portretfotografie NU, met onder andere Anton Corbijn en Rineke Dijkstra, ROOD!, sovjet propaganda, Wilden – Expressionisme van Brücke en Der Blaue Reiter en Zie de Mens, 100 portretten in 100 jaar samengesteld door Hans den Hartog Jager.

 

Tentoonstellingprogramma De Fundatie 2016

 

 

Back to top button