Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Record aantal bezoekers voor Hedon in 2016

Zwolle – In 2016 hebben ruim 88.000 bezoekers de weg naar Hedon weten te vinden. Dit aantal ligt hoger dan het jaar ervoor toen circa 87.000 bezoekers het Zwolse poppodium bezochten.

Veel drukbezochte evenementen die meer publiek trokken dan ingeschat en dat is erg prettig

“Hedon heeft een uitstekend jaar achter de rug. Zelf hadden we niet de verwachting om bij de aantallen van recordjaar 2015 in de buurt te komen, aangezien dat jaar ook al veel beter dan verwacht was. In het najaar hebben we een flinke slag kunnen slaan met veel drukbezochte evenementen die meer publiek trokken dan ingeschat en dat is erg prettig. Mooi ook om te zien dat 2016 bol stond van bijzondere samenwerkingen en activiteiten die we naast het reguliere programma konden organiseren, zonder dat dit ten koste ging van eigen bezoekerscijfers. ” Aldus directeur Anne Riemersma.

Het genoemde totaalaantal bestaat alleen uit bezoekers die in Hedon zijn geweest. De vele projecten waar het poppodium bij betrokken is en activiteiten die Hedon buiten eigen deuren organiseert zijn niet meegenomen in de berekening. Denk hierbij aan o.a. het slotfeest van Koningsdag, fotoexpositie ‘3 Songs, No Flash, Popronde, Muziek Bij De Buren, Bruisconcert, etc.

Talentontwikkeling

Hedon heeft zich naast het reguliere programma afgelopen jaar meer dan ooit gericht op onderdelen ten behoeve van talentontwikkeling. Het Hedon Productiehuis staat stevig in de steigers en met mooie initiatieven zoals bijvoorbeeld het Songwriters Gilde en bandcoachingstraject These Go To Eleven zijn de verwachtingen voor komend jaar erg hoog.

Klinkende namen

Hedon lijkt ook 2017 voortvarend af te trappen met een aansprekend programma waaronder bijvoorbeeld The Toy Dolls, Toontje Lager, Delain, en Emiliana Torrini & The Colorist. Voor veel activiteiten is de kaartverkoop lekker op stoom en klinkende namen als Di-Rect, Bløf, Waylon, Singlefeestje, Paceshifters en Wipneus & Pim zijn inmiddels al uitverkocht. Voor een volledig overzicht van het programma kan je terecht op www.hedon-zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button