Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Rechtstreekse buspendel Ommen – Deltion moet Arriva trein en station ontlasten

Zwolle- Maandagochtend werd door vervoerder Arriva voor het eerst een snelbus ingezet van station Ommen naar Deltion College. De snelbus moet de extra drukte in de trein en op station Zwolle opvangen.

Het nieuwe schoolseizoen is in volle gang. Arriva had de afgelopen weken gemerkt dat het hierdoor in de treinen tussen Emmen en Zwolle flink druk kan zijn. De vervoerder merkte dat er om 7.53 uur veel reizigers die in Ommen opstappen als eindbestemming Deltion College hadden. Om de drukke trein te ontlasten rijdt er nu een snelbus van station Ommen rechtstreeks naar het Deltion College. Met deze snelbus moet ook het aantal wachtende Deltion studenten op het busperron in Zwolle afnemen. De afgelopen weken ontstonden hier onveilige situaties omdat de Deltion bussen bijna geen ruimte hadden om weg te rijden van het platform.

De snelbus is een tijdelijke oplossing tot de herfstvakantie. Na de vakantie moet het aantal te vervoeren passagiers afnemen omdat veel studenten dan op stage gaan.

Ook vervoerder Syntus van de stadsdiensten in Zwolle is in gesprek met de gemeente en provincie over een oplossing voor de drukte. Zie onder een eerdere reportage hierover.

Gerelateerde artikelen

Back to top button