Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerVoorpagina

Rechtstreeks naar de Zeeuwse kust vanuit Zwolle

Vlissingen krijgt directe treinverbinding met Brabantse steden en Zwolle

Zwolle / Vlissingen –  Goed nieuws voor de Zwollenaren die van een uitstapje naar Zeeland houden. Vanaf de dienstregeling van 2026 kun je rechtstreeks met de trein naar de Zeeuwse kust en de pittoreske plaatsjes Goes, Middelburg en Vlissingen reizen.

Dankzij nieuwe afspraken tussen de Provincie Zeeland, de NS, ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, hoef je straks niet meer over te stappen bij Roosendaal. Hiermee wordt de huidige treinverbinding tussen Vlissingen en Roosendaal doorgetrokken naar Zwolle. De reis van Zwolle naar Vlissingen duurt nu nog 3 uur en 49 minuten. Dat zal straks iets korter zijn. De tussenstops blijven wel.

Zo ziet de verbinding er nu nog uit. Straks kun je bij Roosendaal gewoon blijven zitten. Bron 9292.nl

Gedeputeerde Harry van der Maas (Openbaar Vervoer) van de Provincie Zeeland is blij met de nieuwe verbinding: “We zijn enorm tevreden met deze directe verbinding. Wie nu tussen Zeeland en Brabant reist moet altijd overstappen op Roosendaal en regelmatig bleek het lastig om die overstap te halen. Voor ons is de nieuwe rechtstreekse treinverbinding een grote verbetering voor de bereikbaarheid van Zeeland”

Ook Wouter Koolmees, president-directeur van NS, ziet de verbetering: “Het openbaar vervoer heeft een belangrijke rol om Nederland  bereikbaar te houden. Daarom verbinden onze treinen steden, regio’s en provincies met elkaar. Vanaf 2025 krijgen Vlissingen en Breda een directe verbinding. Die treindienst is een grote stap in het verbeteren van de bereikbaarheid van Zeeland.”

De nieuwe verbinding zal eens per uur rijden.

Wouter Koolmees NS (links) en gedeputeerde Harry van der Maas van de provincie Zeeland (rechts) zijn tevreden met de nieuwe treinverbinding. Foto: Provincie Zeeland

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren