Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Rechtbank verklaart huisartsenketen Co-Med failliet; patiënten tijdelijk ondergebracht bij Arene

Zwolle / Maastricht – De commerciële huisartsenketen Co-Med is failliet verklaard. De rechtbank Maastricht heeft vandaag het faillissement uitgesproken over de Zorg BV van Co-Med. Onder deze BV vallen alle Co_Med huisartsenpraktijken, waaronder die van de Bollebieste in Zwolle. De holding van Co-Med is niet failliet verklaard.

Co-Med kondigde zelf het faillissement aan afgelopen zondag. Er kwam geen geld meer binnen omdat de zorgverzekeraars het contract met de huisartsenketen hadden opgezegd. Het bedrijf besloot daarop om de deuren van alle Co-Med praktijken in het land te sluiten. Zo ook die in Zwolle.

De problemen voor Co-Med ontstonden nadat er signalen waren over de slechte bereikbaarheid en de spoedzorg. Er was lang niet altijd voldoende personeel aanwezig in de praktijken en dat gold ook voor de bezetting van de huisartsen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) greep in en uiteindelijk werd het contract door de zorgverzekeraars opgezegd.

Patiënten van de Bollebieste kunnen tijdelijk gebruik maken van de online huisartsenpraktijk Arene. ‘Arene biedt zorg op afstand en werkt samen met lokale huisartsen die fysiek onderzoek kunnen doen als dat nodig is.’, staat op de website te lezen.

Arene

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren