Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum wacht zware klus in Genemuiden

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij SC Genemuiden en hoewel de Zwollenaren nog een kansje hebben op het eerste periodekampioenschap in de Hoofdklasse B weten ze dat daar nooit cadeautjes worden uitgedeeld.

“Genemuiden is zeker thuis altijd sterk, voor ons dus een mooie uitdaging om dat te doorbreken,” vindt Berkum-verdediger Jasper Bremmer, die eerder zes jaar voor Genemuiden speelde. “Zij hebben een sterke voorhoede, maar wij hebben laten zien dat onze aanval er ook wat van kan dus we weten wat we aan elkaar hebben.”

Productiefste aanvalslinie

Genemuiden eindigde vorig seizoen als zesde in de Hoofdklasse B en hoewel veel clubs daar direct voor zouden tekenen was het voor Genemuider begrippen aan de magere kant. De ploeg van trainer Jan van Raalte draait nu echter weer prima mee en staat nu vierde, met slechts drie punten achterstand op nummer twee Berkum. Samen met de amateurs van Ajax heeft Genemuiden de productiefste aanvalslinie in deze klasse. Van de in totaal 22 gemaakte Genemuiden-goals nam Omar Kavak er 10 voor zijn rekening, waarmee hij de topscorerslijst van de Hoofdklasse B aanvoert.
Vorige week werkte Genemuiden hard aan het doelsaldo door NSC Nijkerk in eigen huis met 3-7 te vernederen, waarbij Kavak weer drie keer scoorde. Genemuiden kwam snel op voorsprong maar Nijkerk kwam na een kwartier op gelijke hoogte en nam toen het heft zelfs even in handen. Na een half uur maakte Genemuiden echter de 1-2 en dat werd binnen vijf minuten vergroot tot 1-3 en 1-4. Direct na rust liepen de bezoekers verder weg en na 55 minuten stond de teller al op 1-7. Dat Nijkerk daarna nog twee keer scoorde leidde bij de bezoekers na afloop tot wat ongenoegen. “Het leek wel handbal,” keek trainer Van Raalte terug op het doelpuntenfestival.

Chagrijn

Berkum speelde afgelopen zaterdag op eigen terrein met 2-2 gelijk tegen SDC Putten en dat zorgde voor het nodige chagrijn bij de Zwollenaren, die tot diep in blessuretijd nog met 2-1 leidden. Putten kwam in de eerste helft door een wereldgoal op 0-1 maar Johnsen Bacuna bracht de stand namens Berkum al snel weer in evenwicht en nog vóór rust kwam de thuisclub, door een eigen doelpunt van een Puttense verdediger, op voorsprong. Berkum kreeg het in de tweede helft zwaar toen het met 10 man verder moest, maar hield lang stand. Ruim in blessuretijd miste Berkum nog een riante kans om het duel in het slot te gooien en direct daarop sloeg Putten aan de andere kant toe door alsnog de gelijkmaker te scoren.
Berkum zakte door dat zure puntenverlies naar de tweede plaats, met twee punten achterstand op Excelsior ’31. Om de titel in het laatste duel van de eerste periode binnen te halen móeten de Zwollenaren dus winnen bij Genemuiden, terwijl Excelsior dan punten moet laten liggen. De wedstrijd SC Genemuiden-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn, die op Sportpark De Wetering aan de Sportlaan in Genemuiden om 14.30 uur af laat trappen.