112 nieuwsNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpaginaZwolle-Zuid

Reactie eigenaar Bar Bruut op explosies Hanselaarmate

Zwolle – Dinsdagochtend zijn er rond half vijf twee explosieven afgegaan in de Holtmate nabij de Hanselaarmate. Een geparkeerde auto raakte flink beschadigd. Op een steenworp afstand van de getroffen auto staat het ouderlijk huis van Bob Kooistra, eigenaar van Café Bruut. Het café waar vorig jaar een handgranaat werd aangetroffen aan de klink van de toegangsdeur.

Bob Kooistra laat weten: “De aanslag is bangmakerij omdat Bruut binnenkort weer open gaat. Het is een laffe daad van mensen die de opening willen laten afketsen. Het is een slechte zaak dat dit soort mensen met bommetjes mijn familie, andere burgers en mij in gevaar brengen op deze manier.”

Café Bruut werd op 10 oktober vorig jaar opgeschrikt door een handgranaat aan de deurklink van het pand aan de Voorstraat. Op last van burgemeester Henk Jan Meijer is de zaak toen 7 dagen gesloten in het belang van de openbare orde en de veiligheid. Op 18 oktober werd in de namiddag het sluitingsbevel opgeheven omdat er geen sprake meer was van veiligheidsrisico’s. Diezelfde middag echter moesten de deuren van het café al weer dicht omdat de gemeente de gedoogsituatie waaronder het café draaide introk. Kooistra kon dus niet meer verder draaien onder de gedoogvergunning die hij, zoals in Zwolle gebruikelijk, sinds een paar maanden had als nieuwe eigenaar. Het onderzoek is tot op de dag van vandaag nog niet afgerond.

“Als de gemeente alle tijd die ze nu in Bruut gestoken hebben om het dicht te houden hadden gestoken in het vinden van de plaatser van de granaat in de Voorstraat was dit vandaag niet gebeurd. Er zouden het dan ook geen onschuldige burgers in gevaar gebracht zijn, zegt Kooistra. “Ik moet aan allerlei eisen voldoen, dan neem ik toch aan dat ik ook garantie voor mijn veiligheid mag eisen van de gemeente?”, aldus Kooistra.

Gerelateerde artikelen

Back to top button