Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Raymond Schuurman gaat Berkum trainen

Zwolle – Raymond Schuurman wordt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019 hoofdtrainer van hoofdklasser VV Berkum. De 50-jarige Zwollenaar staat nu nog aan het roer bij eersteklasser ASV Dronten.

“Ik hoop de positieve lijn die Berkum heeft gerealiseerd door te zetten,” kijkt hij vooruit. “De positie in de hoofdklasse moeten we behouden, maar misschien kunnen we ook verder omhoog kijken.”

Raymond Schuurman heeft een ruime ervaring als trainer bij onder meer Alcides, Sparta Nijkerk, Go-Ahead Kampen en SV Zwolle. Hij is niet alleen in het bezit van het diploma Trainer Coach 1, vereist in de hoofdklasse, maar heeft ook de papieren om te werken als Coach Betaald Voetbal. Voor dat diploma liep hij stages bij onder meer PEC Zwolle, Manchester City, Feijenoord en ADO Den Haag.

Berkum is voor Schuurman zeker geen onbekende club want hij was er al eerder, van 2001 tot 2004, hoofdtrainer. In zijn eerste seizoen promoveerde hij toen met zijn selectie naar de eerste klasse. In de jaren ’80 en ’90 kwam hij als speler uit voor Berkum, Be Quick ’28, HTC en de jeugd van PEC Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button