Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opbouw Kingdance bij Wijthmenerplas Zwolle in volle gang

35.000 bezoekers

Zwolle – Het is één en al bedrijvigheid bij de Wijthmenerplas. Daar wordt sinds vorige week maandag  een mega-groot festivalterrein opgebouwd voor het Kingdance festival. Toegangspoortjes, toiletunits, muntjesapparaten, area’s, de mainstage en een reuzenrad verrijzen langs de recreatieplas in Zwolle.

Want aanstaande vrijdag vanaf vier uur ’s middag barst hier het Kingdance festival los.  ‘Two days of orange madness’ noemt de organisatie het. Het festival beloofd dan ook weer een spectaculaire ervaring te worden met een verwachte opkomst van 35.000 bezoekers.

 

Pendelbussen

De ticketprijzen varieerden, met €35,75 voor een kaartje op Koningsdag (uitverkocht) en €23,50 voor de avond ervoor. Wil je zowel Kingsnight als Kingdance dan ben je iets meer dan vijf tientjes kwijt. Vervoer is geregeld! De pendelbussen staan straks klaar om de stroom aan jongeren vanaf het station naar de Wijthmenerplas te brengen. Al moet je hier wel vooraf een kaartje voor kopen. Voor de fietsers zijn er complete weilanden ingericht langs de Ceintuurbaan als fietsenstalling.

Antoon,  Snollebollekes, Boef

Bij Kingdance kun je helemaal uit je dak gaan en genieten op de muziek; van urban tot hardstyle, met optredens van topartiesten zoals Antoon, Bilal Wahib, Snollebollekes, Boef, Zoë Tauran, STUK, Rooler, Dikke Baap en Sefa. De mainstage wordt een indrukwekkend gezicht met een muur van zeecontainers, bedekt met grote bedrukte doeken geheel in stijl met het festival. Naast de hoofdpodium zijn er drie andere podia: Hard Area, Gedonder in de Tent en Baaps Koninklijke Knallers, elk met hun eigen unieke sfeer en line-up.

Een week na Kingdance wordt hetzelfde terrein gebruikt tijdens Bevrijdingsdag voor Dance 4 Liberation, een ander groot evenement.


Gerelateerde artikelen

Back to top button