LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rap nummer Zwollenaren Rico & Sticks 3FM Megahit

'We Zijn Hier Niet'

Zwolle – Elf jaar na het Opgezwolle-album Eigen Wereld brengen Rico & Sticks samen de plaat IZM uit, met daarop onder andere de track ‘We Zijn Hier Niet’ (Kapuzenpulli Remix). 3FM heeft het nummer van de Zwollenaren uitgeropen tot 3FM Megahit. Het nummer is dan ook een week lang ieder uur te horen iopo 3FM.

 

IZM

Rico & Sticks hielden tijdens de opnames voor IZM een strak schema aan. De rappers uit Zwolle zijn inmiddels allebei vader, dus nachtenlang doorhalen zit er simpelweg niet meer in. “Je hebt geen tijd om te lantefanteren.”

Nuchter. Dat was voor mij wel bijzonder. Ik heb er namelijk wel een handje van om altijd wat te drinken, wat te smoken of whatever. Ik dacht altijd dat ik dan scherper was. Rico

 

Nuchter

Het idee voor een compleet nieuw gezamenlijk album begon met een losse track die ze een keer bij producer Kubus in de studio opnamen. Aan 3voor12 vertelt Rico: “Dat was zo ontspannen dat we al snel twee dagen in de week gingen zitten. Elke dinsdag en donderdag. Meestal van 1 tot 1 ’s nachts. Eerst even zitten, koffie, ouwehoeren. En dan sloot Kubus zijn modulaire bakken aan, en gingen wij schrijven. Nuchter. Dat was voor mij wel bijzonder. Ik heb er namelijk wel een handje van om altijd wat te drinken, wat te smoken of whatever. Ik dacht altijd dat ik dan scherper was. Maar nu kreeg ik juist van Kupje [Kubus, red.] en Sticks terug dat ik strakker spitte. Dat had ik ook wel even nodig, die bevestiging dat het goed genoeg was wat ik maakte.”

Wil je ze live zien? Ze staan op 5 oktober live in Hedon Zwolle.

Bron
3FM

Gerelateerde artikelen

Back to top button