Nieuws uit ZwollePolitiekVoorpaginaZwolle Kiest

RADIO RaadPraot #1 – Experimenteren met de bijstand, mag dat wel?

Presentatie : Marieke van Bolderen

Zwolle – Aflevering 1 – Politiek verslaggever Marieke van Bolderen was maandagavond bij de raadsvergadering aanwezig van de gemeente Zwolle. In deze eerste aflevering van RaadPraot heeft ze een vraaggesprek met wethouder Eefke Meijerink en VVD raadslid Joran Willegers over het bijstandsexperiment, komen de perikelen over Lelystad Airport aan bod met Swollwacht fractievoorzitter William Dogger en verdedigt SP-voorman Brammert Geerlings zijn standpunt over de te hoge computer- en internetvergoeding van raadsleden.

 

Experimenteren met de bijstand

“We gaan niet controleren of mensen vijf sollicitatiebrieven versturen per week.” In Zwolle is een experiment van start gegaan voor mensen in de bijstand. Wethouder Eefke Meijerink: “Mensen krijgen meer ruimte en meer vertrouwen.” De VVD deelt het enthousiasme van de wethouder niet. Raadslid Johran Willegers: “Op deze manier laten we mensen in de bijstand juist aan hun lot over.” Bovendien zegt de VVD dat dit experiment in strijd is met de wet.

“We staan het niet toe”


“Wij zullen niet toestaan dat er vliegtuigen boven Zwolle vanuit Lelystad Airport komen, als het luchtruim niet goed is ingericht.” Ferme taal van Swollwacht fractievoorzitter William Dogger, waar de hele gemeenteraad het mee eens is. Maar heeft de gemeenteraad van Zwolle er wel iets over te zeggen?

Mag het ietsje minder?

De vergoeding die raadsleden krijgen voor een computer en een internetverbinding, die kan wel wat naar beneden, aldus de SP in Zwolle. En dus drong de partij aan op een openbaar debat over de hoogte van dit bedrag. Daar kreeg de SP de handen niet voor op elkaar, de vergoeding blijft ongewijzigd, maar de discussie is voor SP-voorman Brammert Geerlings nog niet voorbij. Wat doet hij ondertussen met zijn eigen vergoeding?

Raadproat! Politiek saai? Welnee! Marieke van Bolderen brengt je de laatste nieuwtjes uit de raadzaal. Waar mogen we u aan houden?

Oud stadsdichter Marieke van Bolderen is letterlijk opgegroeid in de politiek. Haar start maakte ze als verslaggever in de raadzaal van Zwatewaterland. Maar ze heeft ook vijf jaar de communicatie verzorgd voor Provinciale Staten van Overijssel, de volksvertegenwoordigers van de provincie. Marieke gaat op de maandagavond verslag doen bij de raadsvergadering.

Als een wervelwind trekt ze de raadsleden voor de microfoon. En dat wordt dus nooit saai! Dat kunnen we u nu al vertellen. Marieke laat met haar interviews op aantrekkelijke toegankelijke manier zien waar de politiek overgaat. De luisteraars zitten aan de radio gekluisterd!

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button