MärktProatNieuws uit ZwolleVoorpagina

Radio MärktProat #10 – Social Media gebruik bij ouderen

Zwolle – Aflevering 10 – Social Media gebruik bij ouderen

Het socialemediagebruik van ouderen heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Vooral 65- tot 75-jarigen maken steeds meer gebruik van sociale media. In 2019 zei 76 procent van de ondervraagden in deze leeftijdscategorie actief te zijn geweest op sociale media, vijf jaar eerder was dat nog 40 procent. Ook het socialemediagebruik onder 75-plussers is toegenomen. Tekstberichten uitwisselen bijvoorbeeld via WhatsApp is onder ouderen het meest populair. Dit blijkt uit recente cijfers van het onderzoek ‘ICT-gebruik van huishoudens en personen 2019’ van het CBS.

Verslaggever Tom Neijensteijn nam de proef op de som en ging vanmiddag buurten bij de Terp, de WIJZ locatie aan de Hogenkampsweg. Naast een hartelijk ontvangst had hij bijzonder leuke gesprekken met de ouderen over Whatsapp, smartphones en nog meer.  Luister je mee?

De kinderen hebben gezegd. Pa je moet aan de social media. Bezoeker WIJZ De Terp

Wordfeud speel ik inmiddels met 30 personen. “We hebben een familie Whatsapp klets. Ik wil ze ook wel eens gewoon spreken maar het gaat allemaal via dit apparaat. Bezoeker WIJZ De Terp

 

 

 

 

Nu heb ik mijn Messenger er wel op staan maar hij doet het niet. Die is niet goed geïnstalleerd. En ik weet bij god niet hoe dat moet. Dan maar geen Messenger. Bezoeker WIJZ De Terp

 

 

 

Iedere week staat Radio Focus op de markt of een andere plek in de stad. Verslaggever Tom Neijensteijn struint de markt af voor een gezellig praatje of een serieus gesprek. Actualiteiten, gezelligheid en bijzondere verhalen van de marktbezoekers en de marktkoopmannen komen voorbij in Marktproat. Presentatie: Tom Neijensteijn!

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren