KabelkrantNieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Radio: Kom op voor je eigen buurtbelang

participatie bij grote projecten in de stad kan en moet beter

Zwolle – De PvdA had het over ’the right to research’, Groen Holtenbroek was daar blij mee. Maar zegt ook dat het maar een deel van de problemen oplost, John Beumer: “Het gaat niet alleen om geld. Het gaat vooral ook over wanneer – en hoe – je als wijkbewoners wordt betrokken bij de plannen die de Gemeente Zwolle of grote projectontwikkelaars – verzinnen voor jouw wijk.

Voor beide partijen is de ontwikkeling van de Zwarte Waterzone een voorbeeld van hoe het niet moet en beter kan. Zowel John als Patty Wolthof (fractieleider PvdA) waren telefonisch te gast in Studio Stadkamer, het lunchprogramma op Radio Focus. Het leuke daarvan is dat er ondertussen al een afspraak tussen beiden is gepland over verbeteringen in dit – en soortgelijke – projecten.

Voor meer info over hoe ‘right to research werkt kijk je hier: Zwollenaren moeten meer invloed kunnen uitoefenen of luister naar de toelichting die Patty gaf op Radio Focus.

©RTV Focus Patty Wolthof is als fractieleider van de Zwolse PvdA regelmatig te gast op Radio Focus. De partij wil dat dat de stad budget beschikbaar stelt voor inwoners die mee willen denken over grote plannen van hun wijk of de hele stad.(archieffoto)

Geld voor flyers en een website

In het tweede uur van hetzelfde programma ging John Beumer dieper in op de problemen waar de jonge Wijkbelangengroep Groen Holtenbroek tegen aan loopt. En daarbij ging het niet alleen over het moment van betrekken van de wijkbewoners, maar ook over simpele zaken als een budget krijgen voor bijvoorbeeld een goede website en flyers om iedereen op een goede manier te informeren.

John Beumer is betrokken bij Groen Holtenbroek. Inspraak moet en kan beter, vindt deze jonge belangengroep. Een voorbeeld van hoe het niet moet is bij plannen voor de herinrichting van de Zwarte Water-zone. (archieffoto) © RTV Focus – Matthijs van Os

Gerelateerde artikelen

Back to top button