CoronavirusKabelkrantNieuws uit ZwolleRegioZorg & Welzijn

Raalte en Olst-Wijhe krijgen pop up-vaccinatielocatie

Zwolle – De gemeente Raalte krijgt van donderdag 3 juni tot en met woensdag 16 juni een pop up- vaccinatielocatie. “Mensen kunnen hier terecht voor hun eerste coronaprik. Er zijn op dit moment wat meer Moderna-vaccins beschikbaar en die krijgt GGD IJsselland geleverd. Dat is heel mooi, maar het is slechts tijdelijk en daarom gaan we hier niet onze priklocaties helemaal voor herinrichten”

“De GGD wil deze vaccinaties graag snel beschikbaar stellen. Dan is een mobiele unit in een gemeente waar geen vaccinatielocatie is, een goed alternatief”, zegt Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland. De mobiele unit komt te staan op de grote parkeerplaats naast Salland Wonen (Domineeskamp). Voor de tweede prik keert de unit terug in Raalte van 8 tot en met 21 juli.

Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen voor een mRNA vaccin, of al aan de beurt is, kan vanaf 28 mei 15.30 uur een vaccinatieafspraak inplannen voor deze locatie. Zowel inwoners van Raalte als daarbuiten. Dat kan online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. Burgemeester Martijn Dadema: “Het is een mooie extra service voor ongeveer 2.000 personen uit de gemeente Raalte om in hun eigen woonplaats/gemeente de beide vaccinaties te kunnen halen.”

Ook in Olst-Wijhe

Na de eerste serie vaccinaties in Raalte wordt de mobiele unit verplaatst naar de gemeente Olst-Wijhe. Hier komt hij te staan op de parkeerplaats bij het gemeentehuis in Wijhe. Algera: “In Wijhe gaan we vanaf vrijdag 18 juni ook twee weken lang met het Moderna-vaccin vaccineren. We komen daar terug op 23 juli tot en met 5 augustus. Zodra mensen hiervoor een afspraak kunnen inplannen, laten we dit weten.”

In totaal krijgen volgende week bijna 40.000 mensen hun coronavaccinatie bij GGD IJsselland.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button