Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Raadsleden blikken terug op waardevolle Ontmoetingsdag

Zwolle – De voltallige gemeenteraad van Zwolle is afgelopen vrijdag op pad geweest om talloze initiatieven in de stad te bekijken. Deze ‘Ontmoetingsdag’ van de raad wordt ieder jaar gehouden bij de start van het nieuwe politieke seizoen. De bezoeken liepen uiteen van het Regionaal Bureau Zelfstandigen tot de Abbott Fabriek in Zwolle. RTV Focus Zwolle vroeg raadsleden de Boer, Oldengarm en Boersma om terug te blikken op dag.

Kijkt u na zo’n ontmoetingsdag met andere ogen naar de stad?

Wietse de Boer, raadslid ChristenUnie

Mij werd vooral weer duidelijk hoeveel mensen zich inzetten voor een mooier Zwolle. Of het nu in het onderwijs is, als sociale ondernemer of ervaringsdeskundigen met betrekking tot de toegankelijkheid van Zwolle.
Allemaal zetten ze zich met hart en ziel in voor Zwolle. Hun passie en betrokkenheid raakt me, ik word er blij van.”

Mark Oldengarm, raadslid D66

“Ja, het effect is zeker dat je blik verruimd wordt. Op de ontmoetingsdag maak je kennis met personen, organisaties of bedrijven uit de stad, die je elk via hun eigen activiteiten een dieper begrip geven van wat zich in Zwolle afspeelt. Dat is heel erg waardevol. Want een groot deel van de effecten die ze teweeg brengen zijn niet altijd direct aanwijsbaar, maar kunnen wel onmisbaar zijn. De kleine schaal van de ontmoetingsdag maakt het mogelijk om heel gerichte aandacht te hebben voor een specifiek onderdeel van Zwolle. ”

Worden er tijdens zo’n dag problemen aangekaart?

Margriet Boersma, raadslid CDA

“Zeker. Door in gesprek te gaan met mensen uit de stad, kom je erachter dat sommige dingen in de praktijk toch minder goed uitpakken dan gehoopt. Het is dan goed om te horen wat mensen hierover vinden en of zij zelf nog verbeterpunten hebben. Iedereen wil uiteindelijk het beste voor de stad en wil zich daar graag voor inzetten, dat is mooi om te zien!”

Mark Oldengarm, raadslid D66

“Jazeker. Er is aangegeven dat bepaalde besluiten een behoorlijke invloed hebben op mensen of bedrijfsvoering. Gelukkig bleek dat de genomen besluiten op zich vaak wel werden begrepen, maar feit was ook dat maatregelen op het ene vlak in de uitwerking soms voor problemen op een ander vlak kon zorgen. Hoe dat precies in zijn werk ging werd ons open en rustig verteld en met praktijkvoorbeelden toegelicht. Het was fijn te merken dat er vanuit passie een duidelijk beeld gegeven werd over de nuances van de problemen. ”

Dat daagt ons uit om wellicht wat langer stil te staan bij de reikwijdte van besluiten die we nemen. Mark Oldegarm, raadslid D66

Archieffoto Toegankelijk Zwolle op busstation Zwolle – © Peter Denekamp

Wat is u het meeste bijgebleven?

Wietse de Boer, Raadslid ChristenUnie

“Wat mij het meeste bij blijft is de andere blik op de stad als je slechtziend of blind bent. Dan ben je afhankelijk van anderen. En daarom zijn zij afhankelijk van ons of er bij het parkeren van je fiets of het neerzetten van een terras nog voldoende ruimte voor hen overblijft. Zij moeten al veel hindernissen overwinnen. Ik hoop dat we hen een beetje tegemoet komen waar dat kan. Al met al een hele zinvolle dag.”

Margriet Boersma, raadslid CDA

“De passie en het enthousiasme waarmee mensen onze stad en onze mensen willen helpen. Daar werd ik enorm gelukkig van! Verder mocht ik ´s middags ervaren hoe het is om blind te zijn. Dit door een wandeling te maken door de stad met een oogmasker op en als hulpmiddel de blindenstok. Dit was erg bijzonder maar vooral heel leerzaam. “

Gerelateerde artikelen

Back to top button