CoronavirusNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Blij of niet dat je al geslaagd bent?

Zwolle – De centrale examens gaan niet door, de schoolexamens nog wel. Een hele verrassing voor sommige leerlingen. Wij vroegen twee jongeren uit het voortgezet onderwijs was ze er van vonden.

Jasper Nijhuis, 18 jaar, havo 5

Wat vond je van het nieuws dat je waarschijnlijk geslaagd was?
Het kwam als een aardige verrassing. Van het ene op het andere moment is je examenstress ineens weg. Nu hoef ik alleen nog de laatste loodjes af te leggen. Nog 1 toetsweek, en dan ben ik eindelijk klaar na 7 jaar middelbare school.

Was je al begonnen met het leren voor de examens?
Nee, nog niet. Ik heb vorig jaar al vakken afgerond, en toen merkte ik bij de examens dat het allemaal wel meeviel. Daarnaast wilde ik me ook eerst focussen op de toetsweek die er aan vooraf ging.

Er zitten veel nadelen aan, zoals geen LSD, eindexamen gala of eindexamenreis. Wat vind je daarvan?
Het enige wat ik wel jammer vind, is dat de diploma-uitreiking en examenstunt waarschijnlijk niet door zullen gaan. Ik had geen examenreis gepland, en er zou naar mijn weten ook geen gala komen, dus dat scheelt wel.

En hoe ga je dat je geslaagd bent vieren? Aangezien er maar drie mensen op bezoek mogen komen en je niet veel zoveel  buiten mag doen?
Ik denk dat ik wacht tot het hele coronagedoe voorbij is, en het dan nog een keer groots ga vieren. Voor nu dus eerst met mijn gezin en mijn vriendin.

Kyra Overweg, havo 5 Vechtdal college in Ommen

Wat vond je van het nieuws dat je waarschijnlijk geslaagd was?
Dubbel, eerst was ik heel blij, ik dacht: yes geen examenstress.. maar nu ook wel heel jammer, want er komen ook een hele boel leuke dingen bij een examen kijken, de LSD, examenstunt, gala.

En hoe ga je dat je geslaagd bent vieren? Aangezien er maar drie mensen op bezoek mogen komen en je niet veel zoveel  buiten mag doen?
Onze SE-cijfers zijn pas 1 juni definitief, dus dan is het ook pas definitief dat ik geslaagd ben.
Daarna maken we er een tof feest van zo gauw het weer kan, dus hopelijk dat het vanaf dan weer mag!

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button