EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

PVV Overijsssel wil ‘levensgevaarlijke Chinese bussen’ van de weg

Zwolle – De PVV in Overijssel stelt naar aanleiding van een opgedoken video, waarin te zien is hoe een buschauffeur met een loszittend stuur de weg wordt opgestuurd, schriftelijke vragen aan gedeputeerde Boerman. Ook wil de partij opheldering over levensgevaarlijke situaties, doordat de Chinese bussen stilvallen op gevaarlijke locaties.

PVV-Statenlid Joeri Pool: “De Chinese bussen zijn levensgevaarlijk. Het is totaal onverantwoord om de weg op te gaan met een loszittend stuur of met de kennis dat je bus uit kan vallen op een spoorwegovergang. Dit is spelen met de levens van onze buschauffeurs en de reiziger!”

De PVV wil daarom dat de bussen van de weg worden gehaald en worden vervangen door de oude dieselbussen of door nieuwe bussen van Nederlandse bussenmakers.

Mankement of comfort chauffeur

Of het echt om een mankement in de stuurinrichting gaat is de vraag. Bronnen melden dat BYD al jaar en dag een dashboard inrichting heeft waarbij het stuur inclusief dashboard kan kantelen zodat de chauffeur makkelijker plaats kan nemen.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button