Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

PvdA Zwolle vierde de Dag van de Arbeid

Zwolle – Dinsdag 1 mei vierde de Partij van de Arbeid Zwolle de jaarlijkse viering van de Dag van de Arbeid.

Ieder jaar wordt ook in Zwolle op 1 mei de Dag van de Arbeid gevierd. Tijdens de 1 mei-viering legde de PvdA Zwolle bloemen bij het graf van Gerardus Horreüs de Haas, de ‘rode’ dominee die zich tijdens de oorlogsjaren fel verzette tegen de Jodenvervolging. Ook bezochten zij het graf van Helmig Jan van der Vegt, één van de oprichters van de SDAP, de voorloper van de PvdA.

Wethouder Eefke Meijerink en oud-wethouder Jaap Hagedoorn hielden een toespraak bij de graven. De bijeenkomst vond plaats op begraafplaats Kranenburg aan de Kranenburgerweg 5 te Zwolle en startte bij de kapel bij de ingang van begraafplaats Kranenburg. De bijeenkomst werd afgesloten in theehuis Agnietenberg, waar ook stil werd gestaan bij de jubilarissen die 25 of 50 jaar lid zijn van de PvdA.

Nacht van de Arbeid

Net als vorig jaar ging de PvdA voorafgaand aan de Dag van de Arbeid langs bij de helden van de nacht. Raadslid Patty Wolthof ging ook weer mee: “Mijn vader werkte als elektromonteur in 3-ploegendienst in een fabriek, mijn partner is muzikant en staat vaak tot laat op het podium en ik heb zelf lang in de horeca gewerkt. Ik weet uit ervaring wat voor invloed ‘s nachts werken heeft op je bioritme en je gezinsleven. Niet iedereen heeft een regelmatige baan van 9-5 en ik vind het goed om daarbij stil te staan.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button