BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

PvdA Zwolle: “Splinternieuwe afslag N35 Sauna Swoll door veel mensen als verkeersonveilig ervaren”

Zwolle – De Zwolse gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid vraagt aandacht voor de onveiligheid die Sauna Swoll en veel bezoekers ervaren rondom de nieuwe toegang tot het bedrijf aan de Heinoseweg.

PvdA-fractievoorzitter Jan Slijkhuis: “Het is verontrustend dat een splinternieuwe afslag door zo veel mensen als verkeersonveilig wordt ervaren. Daarom vragen wij het college van B&W om samen met de provincie deze zaak bij het Rijk aan te kaarten en na te gaan wat hieraan gedaan kan worden.”

Nieuwe toegang tot Sauna Swoll

In verband met de reconstructie van de N35 bij Wijthmen waaraan op dit moment wordt gewerkt, is een nieuwe toegang tot Sauna Swoll aangelegd. Deze oplossing bestaat o.a. uit een oplopende afslag die een haakse bocht naar rechts maakt. Die bocht bevindt zich op een hoogte van plm. 8 meter en is niet voorzien van een vangrail of straatverlichting.

 

Sauna Swoll en veel bezoekers vinden dit een gevaarlijke situatie: een petitie waarin om maatregelen wordt gevraagd (vangrail, straatverlichting) is al door ca. 1.200 mensen getekend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button