KabelkrantNieuws uit ZwolleWeer

PvdA wil vaarverbod voor Zwolse grachten

Zwolle – Schaatsen op de Zwolse grachten, meer winters dan dat wordt het niet. De weerberichten beloven een flinke kou met dagenlang vriesweer. Het enige wat nodig is om te kunnen schaatsen op de grachten is een gladde ijslaag. En dus vraagt de Zwolse PvdA of het college bereid is om met onmiddellijke ingang een vaarverbod in te stellen.

“De laatste echte Zwolse grachtentocht dateert van 2012, om precies te zijn 11 februari. Hoe mooi is om juist in coronatijd je te verheugen op een tochtje op de schaats. Een buitenactiviteit waarbij afstand houden makkelijk kan. Om dat mogelijk te maken, is alleen nog een vaarverbod nodig. En laat dan de ‘horrorwinter’ maar beginnen”, motiveert PvdA-raadslid Selma Hoekstra haar oproep aan het college van burgemeester en wethouders.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button