Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

PvdA wil fietsstraten in Zwolle snel veilig maken

Zwolle – Op de tien fietsstraten die Zwolle kent blijkt nog steeds sprake te zijn van onveilige situaties. De PvdA maakt zich hier zorgen over. Zo zou op verschillende Zwolse fietsstraten sprake zijn van te hard rijdende auto’s, scooters en motoren, is er sprake van lossende vrachtwagens en busjes op de weg en rijden er stadsbussen op de fietsstraten.

Tesselschadestraat – Foto: © Peter Denekamp

Raadslid oude Egbrink: “Je moet je als fietser veilig voelen op straat, zeker op een fietsstraat die juist bedoeld is om een veilige situatie voor fietsers creëren. Het idee dat je zo van je sokken gereden kan worden of continu obstakels tegenkomt is dan ook niet goed’’.

College aan zet

Eind vorig jaar heeft de raad aan het college gevraagd de onveiligheid op de Zwolse fietsstraten in kaart te brengen en met oplossingen te komen. Nu er nog steeds sprake is van onveilige situaties lijkt dit niet gebeurd te zijn. Inmiddels duurt de situatie voort en beginnen inwoners zich steeds meer te roeren. Als PvdA vinden we het daarom belangrijk dat dit snel opgelost wordt. De PvdA vraagt daarom – samen met D66 – nogmaals aan college om de knelpunten snel in kaart te brengen en met oplossingen te komen.

Wilhelminasingel – Foto: ©Peter Denekamp

Het college heeft zes weken om de vragen te beantwoorden. Aangezien de scholen over zes weken weer begonnen zijn ziet de PvdA graag dat het college de handschoen snel oppakt.

Tesselschadestraat – Foto: ©Peter Denekamp
Willemsvaart

Gerelateerde artikelen

Back to top button