EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

PvdA: “Weeshuispassage maakt versteende treurige indruk; pak leegstand aan”

Zwolle – De PvdA wil op korte termijn actie om de leegstand in de Weeshuispassage aan te pakken. Met de aantrekkende economie, de komst van de Hudsons Bay en het demonteren van het dak zou het gebied nieuwe winkeliers aan moeten trekken. Omdat dit niet zichtbaar is wil de PvdA weten van het college wat er tot op heden gedaan is om de langdurige winkelleegstand in de Weeshuispassage aan te pakken.

Somber en wezenloos

De leegstand in de Weeshuispassage is al lange tijd een behoorlijk punt van aandacht. In 2015 is tijdelijk een inspirator aangesteld die meer reuring in het gebied moest brengen. Ook is er geld vrijgemaakt voor het aantrekkelijker maken van de openbare ruimte,  Toch is dit voor PvdA fractievoorzitter  Yousef  Ben Ali niet zichtbaar:  “Met het beschikbaar gestelde geld is een aantal ruimtelijke ingrepen gepleegd, maar qua inhoud en sfeer ligt de Weeshuispassage er nog steeds somber en wezenloos bij.”

Foto Weeshuispassage

Vastgoedeigenaren voor retail

Begin dit jaar bleek via een informatienota aan de gemeenteraad dat de vastgoedeigenaren in de Weeshuispassage vast willen houden aan de retail functie en er bij hen “voorzichtige bereidheid is om te verkennen hoe het gebied versterkt kan worden door andere functies”.  De PvdA is hier niet blij mee: “De enorme leegstand wordt geaccepteerd in afwachting van huurders, van nieuwe winkels, terwijl bekend is dat mensen steeds meer via internet winkelen.” , aldus Ben Ali.

Expositieruimte

“Op winkelend publiek (zeker van buiten de stad) maakt deze versteende treurigheid een indruk die
niet uitnodigt tot een tweede bezoek. Zoals gezegd is er in de Weeshuispassage sprake van nagenoeg volledige leegstand en er is nog geen zicht op een positieve ontwikkeling op korte termijn. Tegelijkertijd is het genoegzaam bekend dat veel Zwolse kunstenaars moeite hebben met het vinden van tijdelijke en betaalbare expositieruimte.”, zo stelt de fractievoorzitter van de partij.

Foto Weeshuispassage

Vragen

De PvdA wil daarom van het College weten wat er gedaan wordt om de langdurige winkelleegstand in de Weeshuispassage aan te pakken. Ook wil ze weten of het mogelijk is om de leegstaande winkels tijdelijk als expositieruimte te gebruiken voor jonge en aanstormende kunstenaars.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button