Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

PvdA Overijssel wil bushalte op station Stadshagen

Zwolle – De provincie moet zich inzetten voor een bushalte op station Stadshagen. Dat wil Hans Nooter van de PvdA Overijssel: “Op dit moment is de dichtstbijzijnde bushalte vierhonderd meter verderop. Dat is te ver, helemaal als in december de trein eindelijk in Stadshagen stopt.”

Op dit moment stopt lijn 1 van de Zwolse stadsdienst niet op station Stadshagen. Een evaluatie van de lijn staat gepland voor het voorjaar van 2020. Na de evaluatie zou een aanpassing van het vervoersplan moeten volgen. Dat duurt allemaal te lang, vindt Nooter: “Een halte op het station is een kleine aanpassing voor de busmaatschappij, maar een grote verbetering voor de reiziger.” Wat hem betreft wordt dan in één keer ook de bereikbaarheid van de nabijgelegen zorgcentra Zonnehuis en het Hoge Huis meegenomen. “Daarover krijgen we veel klachten, en met een kleine aanpassing van stadslijn 1 moeten die ook verholpen kunnen worden. Dan lossen we in één klap drie knelpunten op,” aldus Nooter.

De gemeenteraad van Zwolle steunde eerder al unaniem een voorstel om met de provincie in overleg te gaan over een bushalte op station Stadshagen. Nooter: “De wens vanuit Zwolle is duidelijk. Mijn hoop is dat de provincie en vervoerder Syntus snel overeenstemming kunnen bereiken, dan kan het geregeld zijn vóór het station in december opengaat.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button