Nieuws uit ZwolleZwarte Waterzone

PvdA over bouwplannen Zwarte Waterzone: ”Het plan wat er nu ligt, is niet beslisrijp”

Zwolle – Bouwen in de uiterwaarden bij Holtenbroek. Is dat verstandig? De PvdA zit in ieder geval nog met heel veel vragen. Fractielid Herman Sieben: “Er ontbreekt teveel informatie. Dat betekent dat de raad geen besluit kan nemen. Het plan wat er nu ligt, is niet beslisrijp. De informatieronde in de gemeenteraad aankomende maandag zal daar weinig aan veranderen. Er is simpelweg te weinig tijd om alle vragen te beantwoorden.”

Leden van de Partij van de Arbeid trokken zaterdag 16 oktober de wijk in om te horen wat er leeft en speelt bij bewoners in Holtenbroek. Daaruit blijkt dat er veel vragen zijn: ‘Wat gebeurt er wanneer een gebied hier overstroomt? En als er naast extra woningen ook nog eens een hotel gebouwd wordt, dan krijg je meer verkeer. Moet dat allemaal over de bestaande wegen door de wijk? Kunnen onze kinderen straks nog wel veilig naar school?’ Om deze redenen vraagt de PvdA aan het college: wat zijn de consequenties voor bewoners van Holtenbroek?

Meer weten over de bouwplannen? Bekijk hier onze reportage. 

‘Niet bouwen in de uiterwaarden’

“Onze partij staat nog steeds op het standpunt dat er niet gebouwd moet worden in de uiterwaarden van het Zwartewater bij Holtenbroek. De overstromingen afgelopen zomer in Limburg en het rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties zijn daarvoor extra argumenten”, benadrukt fractielid Herman Sieben. “Ook zijn bij de huidige bouwplannen geen oplossingen in kaart gebracht voor een toenemende verkeersdruk in Holtenbroek.” Volgens de PvdA moet je die plannen tegelijk ontwikkelen. “De verkeersdrukte in Holtenbroek is een terechte zorg van bewoners. Dat kun je toch niet laten liggen totdat je klaar bent met bouwen? Hou de plannen nogmaals tegen het licht”, bepleit Sieben. “Het plan wat er nu ligt is niet rijp om een besluit over te nemen, de consequenties zijn niet te overzien.”

Op Maandag 25 oktober is er op verzoek van de PvdA een extra informatieronde in de gemeenteraad. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button