Nieuws uit ZwolleWonen

PvdA organiseert Flits-Woonprotest in Zwolle

Zwolle  – PvdA Zwolle organiseert zondag 26 september een Flits-Woonprotest tegen het woonbeleid: kort maar krachtig, op een symbolische plek aan de Thorbeckegracht. Volgens de partij moeten huizen worden gebouwd voor mensen, niet voor winst. 

26 september is het precies 3 weken geleden dat 15 duizend mensen in Amsterdam hun stem lieten horen over de wooncrisis. Fractievoorzitter Patty Wolthof van de PvdA Zwolle was erbij: “Eigenlijk alle groepen waarvoor ik de afgelopen jaren in de gemeenteraad aandacht heb gevraagd waren daar aanwezig: starters zonder uitzicht op een koopwoning, huurders die uitgemolken worden, studenten die een fatsoenlijke kamer zoeken. Maar ook ouderen en ouders die zich zorgen maken over de toekomst van hun kinderen. De wooncrisis is deels te wijten aan landelijk beleid, maar ook in Zwolle worden de verkeerde keuzes gemaakt.”

Malafide huisjesmelkers


Volgens de PvdA kan het anders. Zwolle moet volgens de partij meer betaalbare woningen bouwen, zorgen voor voldoende studentenwoningen en alles op alles zetten om beleggers en speculanten tegen te gaan. Burgerraadslid Roberto Kist: “De wooncrisis zorgt voor vrij spel voor malafide huisjesmelkers en ook die moeten een halt toe worden geroepen. Hoog tijd voor actie dus. Tijd dat Zwolle ook van zich laat horen!”

Het flitsprotest vindt plaats aan de Thorbeckegracht. Daar hangt aan een gevel een groot spandoek met de vraag: ‘Is Zwolle wel klaar voor ‘high-end vastgoed?’’ Het antwoord van de PvdA en van de Jonge Socialisten is helder: “Nee! We willen betaalbare woningen in Zwolle!” Iedereen die zich aan wil sluiten kan zich om 11.45 uur melden op de hoek van de Roggenstraat en het Aplein. 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button