Gemeenteraadsverkiezingen 2022KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

PvdA lanceert Woonmanifest om huizen betaalbaar te houden in Zwolle

Zwolle – Zaterdag 19 februari gaat PvdA Zwolle de straat op voor het belangrijkste thema van de gemeenteraadsverkiezingen: betaalbaar wonen. Onder aanvoering van lijsttrekker Patty Wolthof gaan kandidaat-raadsleden en vrijwilligers om 10.30 uur naar de wijk Gerenlanden in Zwolle-Zuid. Ze gaan net als honderden andere PvdA’ers in het land de straat op met het Woonmanifest, dat samen met de Tweede Kamerfractie van de PvdA is opgesteld.

PvdA-lijsttrekker Patty Wolthof: “Iedereen verdient het om te kunnen wonen op een fijne plek waar je je thuis voelt. Maar zo’n fijn thuis in Zwolle is voor veel mensen onbereikbaar geworden. De huren rijzen de pan uit en een betaalbare woning is nog nauwelijks te vinden. Ondertussen nemen huisjesmelkers en beleggers straten en buurten over. Studenten, starters en gezinnen zijn de dupe. Dat moet en kan anders!” Die verandering begint wat de PvdA betreft op 16 maart: bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kunnen kiezers bepalen of wonen weer een recht voor ons allemaal wordt in plaats van een privilege voor een kleine groep.

Het Woonmanifest bevat negen punten om de wooncrisis te bestrijden. Allereerst wil de PvdA dat minstens veertig procent van de nieuwe woningen gebouwd worden in het sociale segment. En nog voor de verkiezingen behandelt de Tweede Kamer de ‘Wet Voldoende Betaalbare Huurwoningen’ van PvdA, GroenLinks en SP. Die regelt dat het aantal betaalbare woningen minstens op peil blijft. Zo wordt de uitverkoop van sociale huurwoningen gestopt. Daarnaast wil de PvdA een aanpak voor het isoleren van tochtige huizen, en meer geld vanuit Den Haag naar gemeenten om onmisbare voorzieningen zoals (wijk)bibliotheken, wijkcentra, voldoende groen en fatsoenlijk openbaar vervoer in stand te houden of te verbeteren.

De PvdA Zwolle is zaterdag 19 februari van 10.30 tot 12.30 uur met het Woonmanifest te vinden in Zwolle-Zuid in het winkelcentrum Gerenlanden aan de Sellekamp. Ben je er dan niet, maar wil je wel iets kwijt over de woonproblematiek in Zwolle? Neem dan contact op met de PvdA door een mail te sturen naar fractie@pvdazwolle.nl. Wil je het Woonmanifest tekenen? Dat kan ook vanaf zaterdag op pvda.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button